Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αντώνιος Δρούγκας – Μηλιός εκτελωνιστής βιογραφικό 1 Ιουλίου 2014



Αντώνιος Δρούγκας – Μηλιός εκτελωνιστής βιογραφικό 1 Ιουλίου 2014


Σύντομο βιογραφικό
Ο ποιητής Αντώνιος Δρούγκας γεννήθηκε στη Μήλο το 1934. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μουσική στο Ωδείο Πειραιώς.
Πρωτοασχολήθηκε με την ποίηση το 1953. Από τότε ως σήμερα, έχει γράψει 15 ποιητικές συλλογές. Από αυτές έχουν εκδοθεί οι εννέα, οι υπόλοιπες έχουν δημοσιευθεί στον λογοτεχνικό τύπο σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Έχει γράψει μελέτες, διηγήματα, νουβέλες, ιδίως περιβαλλοντολογικού περιεχομένου, και διάφορα άρθρα οικολογικού περιεχομένου τα οποία έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό λογοτεχνικό τύπο.

Τμήμα του λογοτεχνικού του έργου έχει μεταφραστεί στα γαλλικά από το 1958. Μεταγενέστερα στα αγγλικά, ισπανικά και πρόσφατα η συλλογή του “Της πατρίδος” εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Ο ποιητής Αντώνιος Δρούγκας έχει τύχει σημαντικών διακρίσεων και έχει ανθολογηθεί στις κυριώτερες ποιητικές Ανθολογίες, που εξεδόθησαν την τελευταία εικοσαετία.

Με το ψευδώνυμο Μήλιος  εμφανίζεται στα γράμματα

Βιβλία που έγραψε:
"Της Πατρίδας" ποιητική συλλογή το 1997
"Ο ποιητής λογοτέχνης Αντώνης Κ Δρούγκας  εργογραφία, βιβλιογραφία, κριτική, μετάφραση" από τον Θόδωρο Τρουπή εκδόσεις "ΜΟΡΙΑΣ" 1997.
Δέκα αλλεπάλληλες εκδόσεις ποιητικών συλλογών, πολλές δεκάδες τα περιοδικά και οι εφημερίδες που δημοσίευσαν εργασίες του εδώ και στο εξωτερικό.
Διάκριση με τον Grand Concours International 1992 της Academie International de Lutece Paris

O Αντώνης Δρούγκας συνέβαλε τα μέγιστα στην χρηματοδότηση του έργου στεραίωσης και ευπρεπισμού του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ πανελλαδικώς  παλαιοχριστιανικού ΜΝΗΜΕΙΟΥ (κατακόμβες της Μήλου) , σαν πρόεδρος του σωματείου  "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ" .

Το Blog Λογοτεχνία – Πολιτιστικά  Εκτελωνιστών δέχεται να φιλοξενήσει κείμενα συναδέλφων, αξιώματα και πολιτιστικά δρώμενα  που αναδεικνύουν τον εκτελωνιστικό πολιτισμό

Πίνακας Νο 6 Λογοτέχνες με προσφορά στα γράμματα με επάγγελμα εκτελωνιστές (ανάρτηση 16 Μαΐου 2014)
Αναρτήσεις
Γιάννης Σκαρίμπας βιογραφικό
16 Μαΐου 2014
Νίκος Βελιώτης Βιογραφικό
17 Μαΐου 2014
Στέλιος Γεράνης Παναγιωτόπουλος Βιογραφικό
19 Μαΐου 2014
Γεράσιμος Τσάκαλος Βιογραφικό 1927-2001
20 Μαΐου 2014
Ανέστης Ευαγγέλου Βιογραφικό 1937-1994
21 Μαΐου 2014


E-mail =info@bookstars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου