Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο Γιάννης Βουρλάκος, και τα Χριστούγεννά του 23 Δεκεμβρίου 2014



Ο Γιάννης Βουρλάκος, και τα Χριστούγεννά του 23 Δεκεμβρίου 2014



Θυμάμαι Χριστούγεννα

Θυμάμαι Χριστούγεννα
μακριά από όνειρα.

Γεμάτοι πληγές οι ώμοι μας
ο έρωτας ξερνάει οργασμούς.

Σε περιμένω σε ξέφωτα.

Μακριά από χρώματα μουσικές
κουρελιασμένες ευθύνες.

Αντιστεκόμαστε στο τίποτα.

Ελεύθεροι, γυμνοί χωρίς ενοχές,
βουτάμε σε θάλασσες δικές μας.

Αναδιατύπωση από Εκτελωνιστικό Βήμα Ιανουάριος 2007



Υποψήφια για το Βραβείο “Γεώργιος Αθάνας” της Ακαδηµίας Αθηνών ποιητική συλλογή του Γιάννη Βουρλάκου

Για το συνάδελφο Γιάννη Βουρλάκο έχουµε γράψει και δηµοσιεύσει αποσπάσµατα ποιητικών συλλογών του πολλές φορές. Με ιδιαίτερη χαρά όµως µάθαµε ότι το τελευταίο βιβλίο του “Ο Τελευταίος Περίπατος” είναι υποψήφιο για το βραβείο ποίησης Γεώργιος Αθάνας από την Ακαδηµία Αθηνών.

Συγχαρητήρια Γιάννη Βουρλάκο. Η συντακτική οµάδα του “Εκτελωνιστικού Βήµατος” εύχεται η “άλλη µατιά” σου να απο τυπώνεται µε τη δική σου ευαισθησία και ποιητική ικανότητα, στις σελίδες των βιβλίων σου.

Επίσης, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και ειδικότερα από τον κ. Θανάση Νιάρχο ήρθε στο Σύλλογό µας για το ποιητικό έργο του Γιάννη Βουρλάκου, η ακόλουθη επιστολή:

“Αγαπητέ κύριε Βουρλάκο, θερµά ευχαριστώ για την καλωσύνη που είχατε να µου στείλετε το ποιητικό σας βιβλίο “Ο Τελευταίος Περίπατος”. Και µόνο η ύπαρξη του ονόµατος “Θοδωρής” στα ποιήµατά σας (που ήταν το όνοµα του πατέρα µου και του λατρεµένου µου βαφτιστηριού που υποµένει αισιόδοξα µια µεγάλη δοκιµασία) θα ήταν ικανή να µε κάνει να µεροληπτήσωκαι να θεωρήσω τα ποιήµατά σας εξαιρετικά. ∆εν χρειάζεται όµως να το κάνω γιατί τα ποιήµατά σας είναι πραγµατικά πολύ καλά. Αν η αντίθεση συνιστά το αποκαλυπτικότερο στοιχείο της ποίησης, τότε την αποκάλυψη αυτή τη ζούµε στα ποιήµατά σας µε πλειάδα στίχων που εξέχοντες ανάµεσά τους θεωρώ τους:

“έδιωχνα τους κεραυνού για να κοιµάσαι”,
“τώρα µε τροµάζει το πέταγµα του Γλάρου”.

Με τιµή και αγάπη πολλή, Θανάσης Νιάρχος

(Αναδημοσίευση από Εκτελωνιστικό Βήμα Αρ. Φύλλου 162 - Απρίλιος 2010 -)

E-mail = ggioggaras@Gmail.com

Το Blog Λογοτεχνία – Πολιτιστικά  Εκτελωνιστών δέχεται να φιλοξενήσει κείμενα συναδέλφων, αξιώματα και πολιτιστικά δρώμενα  που αναδεικνύουν τον εκτελωνιστικό πολιτισμό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου