Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πατάω ένα κουμπί και …….βγαίνει μια χονδρή, Ο Γιώργος Γιωγγαράς, εκτελωνιστής φαντάζεται....... 19 Δεκεμβρίου 2014



Πατάω ένα κουμπί και …….βγαίνει μια χονδρή, Ο Γιώργος Γιωγγαράς, εκτελωνιστής φαντάζεται....... 19 Δεκεμβρίου 2014

 Γραμμένο δύο δεκαετίες πριν τουλάχιστον.
Αυτό μου θύμισε η πρώτη μου επαφή με την νέα ιστοσελίδα (SITE) της Ενωμένης Ευρώπης, για το δασμολόγιο, τους εισαγωγικούς δασμούς και του περιορισμούς και απαγορεύσεις.
Πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χονδρή………και λεει στα παιδάκια νιξ φαί. Το γνωστό δίστιχο του μοναδικού ελληνικού επιθεωρησιακού θεάτρου τα πρώτα χρόνια μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο

Ωραία η ανακοίνωση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μικρή εύστοχη και ……..εντελώς ασήμαντη “Νέα τελωνειακή βάση δεδομένων στον Europa. από 4 Σεπτεμβρίου 2000 η βάση δεδομένων DDS (Tariff Data Dissemination System). Σύστημα διάχυσης δασμολογικών δεδομένων έχει τοποθετηθεί στον κεντρικό υπολογιστή Europa της Επιτροπής. Αυτή η νέα βάση δεδομένων παρέχει μια διαλογική προσφυγή στο ολοκληρωμένο δασμολόγιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (TARIC) στις δασμολογικές ποσοστώσεις και δασμολογικές οροφές (QUOTA) και στο ευρωπαϊκό Τελωνειακό ευρετήριο χημικών ουσιών (ECICS). Η χρησιμοποίησή της είναι ελεύθερη. Η διεύθυνση είναι:


Δυο πράγματα μου έκαναν εντύπωση. Το πρώτο ότι παρουσιάζεται σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό δασμολόγιο, με παράθυρα για άλλες πληροφορίες και δεύτερο έχουμε την υλοποίηση αυτού του έργου στην ελληνική γλώσσα.

Τοποθετείς μέσα στα τετραγωνάκια  τον Κωδικό TARIC, τη χώρα καταγωγής/ προορισμού και τη ημερομηνία εξομοίωσης

Και πατάμε το κουμπί και βγαίνει η χονδρή………..περιγραφή το εμπορεύματος
Και πατάμε άλλο κουμπί και βγαίνει η χονδρή …….δασμοί
Και τριτώνει το κουμπί και βγαίνει μια χονδρή……..περιορισμοί

Και λεει στα παιδάκια νιξ φαί.

Η πληροφόρηση για μας είναι ιερό πράγμα. Αυτό μας έμαθαν τόσο χρόνια εμπειρίας στη δουλειά και στη ζωή και μπράβο σε αυτούς που το ρισκάρισαν.

Καιρός όμως είναι η συναλλαγή, η ηλεκτρονική συναλλαγή με τα Τελωνεία να γίνει  περισσότερο συγκεκριμένη στο περιβάλλον της. Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο περιβάλλον. Αυτοί που κάνουν συναλλαγές να έχουν δώσει τα ….»διαπιστευτήριά» τους αλλιώς θα έχουμε ……….
Νιξ φαί …….για τους εκτελωνιστές
Νιξ φαί …….το δημόσιο στην περισυλλογή των φόρων
Νιξ φαί………και στον θεμιτό ανταγωνισμό των εμπόρων. 

Με συγχωρείτε ξέχασα. Διαβάζω στις οικονομικές εφημερίδες ότι προσετέθη τροπολογία στο Φορολογικό Νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, από τον ΥπΟικ ότι,  δεν θα κατατίθεται καμμία δήλωση φορολογίας εισοδήματος χωρίς την υπογραφή του……λογιστή. Δηλαδή εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού!

Το Blog Λογοτεχνία – Πολιτιστικά  Εκτελωνιστών δέχεται να φιλοξενήσει κείμενα συναδέλφων, αξιώματα και πολιτιστικά δρώμενα  που αναδεικνύουν τον εκτελωνιστικό πολιτισμό




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου