Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γεώργιος Χαλδαίος, εκτελωνιστής καυτηριάζει τη φορολογία των παρκομέτρων 12 Φεβρουαρίου 2015



Ο Γεώργιος Χαλδαίος, εκτελωνιστής καυτηριάζει τη φορολογία των παρκομέτρων 12 Φεβρουαρίου 2015


Τα Παρκόμετρα εις τα Τελωνεία

Προς την εφημερίδα «Ο ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ»
Ενταύθα
Κύριες Διευθυντά,
Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μου, προκειμένου, ίσως, να ευρεθή αρμόδιος και να επιληφθή της εν συνεχεία αναφερμένης ανωμαλίας. Πρόκειται περί του εξής γεγονότος.

Συνεπής με την γνωστή παροιμία «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» οι Δήμοι, μιμούμενοι αλλήλους, τοποθετούν παρκόμετρα[1] όπου προφθάσουν μέχρι σημείου να μη αφήσουν πεζοδρόμιο χωρίς τον αντιπαθητικό αυτόν εισπράκτορα, ενώ προεισπράττουν  βέβαια από όλα τα αυτοκίνητα τον σχετικό φόρον χρήσεως πεζοδρομίου.

Εφαρμόζοντας λοιπόν την ως άνω «μόδα» τοποθέτησαν παρκόμετρα και εις τα Τελωνεία. Και εις μεν το Τελωνείο Αθηνών ως και εις το Τελωνείο του παλαιού Αερολιμένος, με την παρέμβαση των φίλεργων και αξιότιμων Διευθυντών αυτών, εξηρέθη αρκετός χώρος διά την προσέγγισιν των αυτοκινήτων προς παραλαβή των τελωνιζόμενων εμπορευμάτων και γενικότερων των μετ’ αυτού συναλλασσομένων , δεν συνέβη όμως το ίδιον και εις το Τελωνείο του νέου Αεροδρομίου, τοποθετημένων παρκόμετρων εις όλους τους πλησίον των αποθηκών αυτού χώρους, μη δυνάμενου πλέον να προσεγγίσουν τα εντεταλμένα δια την παραλαβή των διακινούμενων εμπορευμάτων αυτοκίνητα. Διότι, ή είναι κατειλημμένος ο χώρος ή εις περίπτωσιν καταβολής του αντιτίμου σταθμεύσεως, θα υποχρεωθούν να καταβάλουν βαρύτατο πρόστιμο λόγω της συνήθους καθυστερήσεως παραλαβής των εμπορευμάτων.

Εκτός όμως της ανωτέρω αδιανόητου περιπτώσεως, ουδεμία έχει ληφθεί πρόνοια δια τους ανελλιπώς μετά του προαναφερθέντος Τελωνείου συναλλασσομένους εκτελωνιστές, σίτινες μεταβαίνουν εκεί προς διεκπεραίωση μικροσυναλλαγών, εκ των οποίων θα αποκομίσουν το προς το ζειν ημερομίσθιο.

Θεωρώντας άδικον την καταβολή ατού τούτου του ημερομισθίου μας εις τον αχόρταγο νέον κορβανά του Δήμου, απετάθημεν εις τον Διευθυντή του νέου Τελωνείου Αερολιμένος, όστις, πλην της επικαλεσθείσης αναρμοδιότητας, ουδέν άλλον ενδιαφέρον επέδειξε!

Παράκληση λοιπόν όπως επιληφθείτε της δημοσιεύσεως της παρούσης και αποταθείτε όπου δει προς εξάλειψη ενός κραυγαλέου, όσον και παρανόμου, ατόπου.

Μετά τιμής
ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΧΑΛΔΑΙΟΣ
Εκτελωνιστής

Αναδημοσίευση από τον Εκτελωνιστή της 1ης Ιανουαρίου 1972



[1] Μετά από σαράντα και χρόνια η φορολογική πολιτική  είναι αντιπαραγωγική. Ακόμα και σήμερα στο Αεροδρόμιο δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους εκτελωνιστές.  Εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη προσέλευση εκτελωνιστών στα αεροδρόμια. Αυτό σήμαινε ότι η ελληνική μεταποίηση ζητούσε πρώτη ύλη, δείγματα, ανταλλακτικά μηχανών. Ο εφοπλισμός ζητούσε ανταλλακτικά για τα φορτηγά πλοία. Οι φαρμακοβιομηχανίες την πρώτη τους ύλη. Τα πάντα δηλώνουν θέσει εργασίας, περισσότερα μεροκάματα. Έρχεται η θεωρία των Δήμων να βάλλει παρκόμετρα, έμμεσα, φόρους στην παραγωγική διαδικασία.  

Στο blog που βρισκόσαστε υπάρχουν:
145 αναρτήσεις σε 1.765 προβολές σελίδων
με λογοτεχνία, πολιτιστικά, φωτογραφίες για Εκτελωνιστές
Πίνακας προηγούμενων
 στην ανάρτηση της 12 Ιανουαρίου 2015

Το Blog Λογοτεχνία – Πολιτιστικά  Εκτελωνιστών δέχεται να φιλοξενήσει κείμενα συναδέλφων, αξιώματα και πολιτιστικά δρώμενα  που αναδεικνύουν τον εκτελωνιστικό πολιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου