Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Δύο διασαφήσεις δύο κόσμοι (ΕΔΕ) 19 Μαρτίου 2019


Δύο διασαφήσεις δύο κόσμοι (ΕΔΕ) 19 Μαρτίου 2019



1.Υποθετικό έντυπο  Διασάφησης


Ο εισαγωγέας ζητά διασάφηση από το Τελωνείο που έχει αριθμός καταχώρησης. Αυτή η πληροφόρηση βαίνει από εγκυκλίου της εποχής.
 Άρθρο 27. Ο παραλήπτης εμπορεύματος , το οποίον αποβιβάζεται από πλοίον, οφείλει πριν γίνη η αποβίβασις να δώση εις το τελωνείον ακριβή και λεπτομερή διασάφησιν γεγραμμένη εις φύλλον , μονογραφημένον και αριθμημένον από υπάλληλον επί της των Οικονομικών Γραμματείας διωρισμένον επί τούτω παρ’  αυτής , διαλαμβάνουσαν το είδος την ποιότητα και την ποσότητα (μέτρον ή βάρος) αυτού. Διασάφησις μη γεγραμμένη επί τω ωρισμένω φύλλω ή με αορίστους λέξεις μη καταδεικνύουσα το πράγμα κατά τον ειρημένον τρόπον, δεν είναι δεκτήν  και θεωρείται ως  μη  γενομένη.
 Ο δε προϊστάμενος της τελωνειακής αρχής, όστις εδέχθη αυτήν, το μεν πρώτο τιμωρείται με πρόστιμον 100 μέχρι 600 δραχμών, εν δε υποτροπής υπόκειται εις έτι βαρυτέραν ποινήν και εις οριστικήν παύσιν.,
…………
(περί οργανισμού των  Τελωνείων του Κράτους Νόμος της 25 Μαΐου 1842 α)


Διασάφηση του 1859 Σχεδιασμός και γραμμογράφηση
(στηριγμένος σε Άδεια Φόρτωσης της εποχής)
Δ ι α σ ά φ η σ ι ς Ε ι σ α γ ω γ ή ς (Νο ……..)
Τελωνείον
Υποτελωνείον
Σταθμός
Ο (Νικόλαος Γεωργίου )  έχει την άδειαν να καταθέσει διασάφησιν εισαγωγής επί καταβολή των εισαγωγικών τελών για  τα κάτωθι αναγεγραμμένα εμπορεύματα , συμφώνως το συνημμένο  υπ’ αριθμ  …………. …… και χρονολογίαν  ………….. δηλωτικόν ,άτινα εκομίσθησαν δια του ιστιοφόρου ονμαζόμενον  ………… υπό σημαίαν  ……………….,  του πλοιάρχου  ……………………………………..   προελθόντος  ……………………    υπό την άμεσον επιτήρησίν του.
Εν                                      τη                                                       186
,,
Των δοχείων
Σημεία
Αριθμοί
Είδος
Ποσόν
Ακαθάριστον βάρος εις οκάδες




















Ονομασία και περιγραφή του εμπορεύματος
Κείμενο δασμολογίου (………………………………………………)

Σύνολον Εισαγωγικού  τέλους

Εν …… τη ………186
Ο έμπορος



Η σημερινή διασάφηση







E-mail = ggioggaras@Gmail.com


Το Blog Λογοτεχνία – Πολιτιστικά  Εκτελωνιστών δέχεται να φιλοξενήσει κείμενα συναδέλφων, αξιώματα και πολιτιστικά δρώμενα  που αναδεικνύουν τον εκτελωνιστικό πολιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου